Agenda

Navigatie

Twitter

Facebook

22-11-2017
Overzicht van het bouwjaar 2005.
Tijdens de jaarvergadering op 1 april werd de maquette gepresenteerd door de ontwerpers Jol Sprenkels, Johan Raats en Jack Schetters. De wagen ging Illusie heten.
Het waren vier afbeeldingen van dieren die tegelijk ook n vrouwelijk lichaam moesten weergeven. Oftewel het was de bedoeling dat je op het verkeerde been werd gezet. Zag je nu n afbeelding van n dier of was het n vrouw??
De presentatie van de maquette is toch wel de aftrap naar het nieuwe corsojaar 2005. Want op 16 april is er begonnen met het planten van de dahliaknollen op het bloemenveld. En de dahlia is toch wel de kern van het Zundertse corso.
Eind mei moest er nog beton gestort worden voordat de bouw van de tent kon beginnen. Maar 9 juni was het dan zover, de bouw van de tent! Met daar opvolgend...21 juni..de bouw van de corsowagen kon beginnen!
De maand juli van 2005 was dan ook n maand vol bedrijvigheid! Zo werden op 7 juli de dahliastuiken voorzien van palen en draad en 9 juli was er n BBQ in de tent. En op 12 juli is er al begonnen met het plakken in de tent. Wat nog meer gelegenheid geeft voor mensen om naar de tent te komen.
In de eerste week van aug. is er begonnen met het intekenen van de wagen en in diezelfde week is de voorkant en de zijkant van de tent geopend, om de wagen eens goed te bekijken. Dit is in de maand aug. dan ook meerdere keren gedaan, zodat de ontwerpers eens goed de vormen van de vrouwen konden bezichtigingen en zien of de intekeningen naar wens waren. Ook start in aug. sinds enkele jaren, de Bob de Bouwertijd. Dit is n bijeenkomst voor kinderen en wordt altijd druk bezocht.
18 aug. was het al weer plukken op het veld!
En op 20 aug. natuurlijk het alom bekende Corsong. Ook dit jaar weer n daverend succes en met de Raamberg als winnaar! En dit zorgde bij de websitebeheerders ook tot veel vreugde, want in dat weekend, is er 'n record aantal hits op de website (www.tstuk.nl).
In deze maand begint ook altijd 't Corsocafe op de vrijdagavonden.
Eind aug. is er n start gemaakt met het inkleuren van de wagen en je kan dan al gelijk zien hoe de wagen in n ver bevorderend stadium is.
1 Sept. De start voor het plukken van onze eigen dahlias voor ons eigen corso. En dat is het ook gelijk de start van het bloemen steken en natuurlijk voor het maaien bij de Ossekop. De volgende dag is er begonnen met het tikken van de wagen, nou, en dan is duidelijk het corsoweekend begonnen.
Op 3 sept. begonnen de tikkers en stekers met n ontbijt in de tent en daarna was het weer volle bak en hard werken.
En dan is het zover....... Corsozondag, de corsowagen rijdt de tent uit, en Illusie laat zich zien, n prachtige creatie waarin veel hart en ziel ligt.
Tijdens de optocht rijdt buurtschap t Stuk n 11de prijs met 420 punten, n wat teleurstellende prijs. En dat werd gelijk duidelijk gemaakt door het publiek, er klonk n luid boe-geroep vanaf de tribune. Maar het publiek wist Illusie beter te waarderen en gaf buurtschap t Stuk de 3de publieksprijs. En toen kon het feesten beginnen, zondagavond en de gehele maandag.
Corsodinsdag ....... de laatste keer dat de corsowagens door de straten van Zundert rijden, naar hun laatste rustplaats: Het afbraakterrein!!
Te gelijker tijd wordt de tent ook afgebroken!
En dan is het aan de kinderen, want op 18 september is het kindercorso, stralend weer en n record aantal wagentjes!!
Het jaar 2005 en wat het zo speciaal maakte??? Nou, dat was toch wel het 40-jarige bestaan van de Buurtschap. Wat op 1 okt. uitgebreid werd gevierd met n spelmiddag, n buffet en n feestavond. Het was 'n zeer geslaagde dag voor de buurtgenoten.
En op 29 okt. was het al weer knollen uitdoen en dan is het corsojaar weer aan zijn einde gekomen, met als klapper nog n kindermiddag in dec. en in januari 2006 natuuurlijk de vaandelfeesten.
Tot zover het korte overzicht van het jaar 2005.
20-3-2007 9:49:57
© 2006 Buurtschap 't Stuk | info@tstuk.nl
Tim Hereijgers & Marc Mathijssen | Aansprakelijkheid en Rechten